nieuws

Amersfoortse laat ‘jongerentarief’ voor autoverzekeringen vallen

Archief

De Amersfoortse biedt sinds begin deze maand verzekerden jonger dan 24 jaar geen recht op premiekorting wegens schadevrije jaren meer.

De Amersfoortse hanteerde de regeling dat verzekerden jonger dan 24 jaar met 3 aantoonbare schadevrije jaren qua premiestelling en inschaling op de bonus/malus-ladder konden worden gelijkgesteld aan verzekerden van 24 jaar en ouder.
Deze afwijkende acceptatieregeling wordt evenwel niet langer meer gerechtvaardigd door de resultaten van deze categorie verzekerden, aldus de maatschappij. Ongeacht het aantal schadevrije jaren wordt de premie-inschaling op de b/m-ladder voor alle jeugdige rijders toegepast op basis van het onbeperkte tarief.
Ook heeft De Amersfoortse de catalogusprijs waarboven inbouw van een beveiligingssysteem in personenauto’s verplicht is, opgetrokken van f 60.000 naar f 70.000, incl. btw. Verder zijn de polisvoorwaarden aangepast met betrekking tot diefstal van de auto en/of de autoradio. De wijzigingen gaan in per 1 juni a.s.

Reageer op dit artikel