nieuws

Amersfoortse honoreert niet langer bonusverklaring leasemaatschappij

Archief

De Amersfoortse is begin deze maand gestopt met het toekennen van een korting op de premie voor de autoverzekering op grond van een bonusverklaring van een leasemaatschappij.

Volgens de maatschappij komt het regelmatig voor dat bestuurders overstappen van een bedrijfswagen op een eigen auto en bij de aanvraag van de autoverzekering een verklaring overleggen van een leasemaatschappij of werkgever, waarin het aantal schadevrije jaren is vermeld. De maatschappij wordt gevraagd op basis van dat aantal schadevrije jaren een bonuskorting op de bruto autopremie toe te kennen.
Tot begin deze maand honoreerde De Amersfoortse deze verzoeken vrijwel altijd, hoewel zulke verklaringen niet voldoen aan de eisen van de bedrijfsregeling. In deze regeling is bepaald dat alleen bonuskorting mag worden verstrekt op grond van een geldige royementsverklaring.
‘Twee keer korting’
Nu evenwel, wil De Amersfoortse zich stringenter aan de regeling gaan houden. “Het is ons gebleken, dat met verklaringen van leasemaatschappijen, evenals trouwens van werkgevers, meer wordt gefraudeerd. De korting wordt door een individuele rijder bedongen, maar het collectieve leasecontract is niet opgezegd. Dus wordt de korting twee keer verstrekt”, aldus een woordvoerder.
Volgens hem is het aantal bonuskortingen dat op grond van een verklaring van een leasemaatschappij door de maatschappij is ‘overgenomen’, niet groot. “Werkgeversverklaringen komen al geruime tijd niet meer in aanmerking, Nu kan een verklaring van een leasemaatschappij alleen nog worden gehonoreerd als er duidelijk sprake is van een individueel contract met de bestuurder, bijvoorbeeld een directeur/eigenaar.”

Reageer op dit artikel