nieuws

Amersfoortse en ‘Stad’ geven bonus voor werven nieuwe collega

Archief

De Amersfoortse, werkmaatschappij van ASR, heeft een bonus van f 1.000 uitgeloofd aan elke medewerker die tussen 1 maart dit jaar en 1 maart volgend jaar een nieuwe collega weet aan te brengen. De verzekeraar hoopt zo zijn vacatureprobleem op te lossen. Stad Rotterdam gaat vergelijkbare maatregelen nemen.

Initiatiefnemer De Amersfoortse kent zeker veertig moeilijk vervulbare vacatures. Daarnaast heeft de maatschappij een jaarlijks verloop van 8%, hetgeen nog eens een kleine zestig vacatures oplevert. De functies variëren van automatiseerder, verzekeringsadviseur tot binnendienstmedewerker.
In het streven om zoveel mogelijk nieuwe medewerkers te kunnen werven, laat De Amersfoortse geen middel onbeproefd, vertelt adjunct-directeur Bart van Sluis (Personeel en Organisatie). Naast het aanmoedigen van het 560-koppige personeel met een bonus van f 1.000 voor elke aangebrachte collega zoekt de verzekeraar naar andere wegen om het personeelsbestand aan te vullen.
Banenmarkt
Op 20 en 21 april wordt in het hoofdkantoor van de verzekeraar aan de Stadsring in Amersfoort een banenmarkt (18.00-21.00 uur) gehouden voor jonge academici, schoolverlatende Heao-ers en Meao-ers, en iedereen die op zoek is naar een baan. “Op beide avonden zullen alle afdelingen zich presenteren en wordt uitgebreide informatie gegeven over functies. Na afloop wordt een intake-formulier uitgedeeld. Voor elke vacature zullen rond vier kandidaten nodig zijn”, legt van Sluis uit.
Verder worden zullen contacten worden gelegd met Meao- en Heao-scholen in de (directe) omgeving. Ook gaat er eind april een reclamecampagne van start met het oogmerk om (werkzoekende) mensen te interesseren voor een baan bij De Amersfoortse of Stad Rotterdam.

Reageer op dit artikel