nieuws

Amerikanen nemen GAB Robins over

Archief

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Brera heeft ruim 90% van de aandelen van GAB Robins overgenomen van het Zwitserse SGS.

Directeur Henk Grootkerk van GAB Robins Takkenberg, verantwoordelijk voor de activiteiten van GAB Robins op het Europese continent, is zeer verheugd over de overname. “SGS had de laatste drie jaar weinig interesse meer voor het expertisebedrijf en was uitermate terughoudend bij noodzakelijke investeringen. Met name voor de Franse dochter van GAB Robins had deze opstelling negatieve gevolgen. Ons nieuwe Amerikaanse moederconcern wil het expertisebedrijf juist verder versterken. Het hardst nodig is dat in Frankrijk en Duitsland.”
Voor het Nederlandse bedrijf (130 medewerkers) verwacht Grootkerk geen directe gevolgen.

Reageer op dit artikel