nieuws

Ambitieuze plannen voor jubileum-AssurMada

Archief

De negende AssurMada is nog maar net afgelopen, of er wordt alweer hard gewerkt aan het organiseren van de tiende editie. Die jubileumuitgave van het door AssurantieMagazine gesponsorde zeilevenement moet een extra feestelijk karakter krijgen, wat na de bijzonder geslaagde editie van dit jaar een lastige opgave lijkt.

De organisatie plant, onder leiding van oprichters Aad Remkes (Aon) en Jean van Oosterhout (Allianz), voor volgend jaar een gezamenlijk vertrek van alle boten uit de Veerhaven in Rotterdam. Daarbij wordt het programma zodanig uitgebreid dat er ook op de woensdag, de dag voor vertrek, al activiteiten plaatsvinden.
De sfeer was dit jaar in het Engelse Lowestoft, waar de vloot met verzekeringszeilers jaarlijks neerstrijkt, tussen 9 en 11 juni alvast uitstekend. Vrijdagmiddag werd gestart met de traditionele haringparty, die dankzij de uitgereikte AM-polo’s oranje getint was. ’s Avonds beleefde het weekend een eerste hoogtepunt met het optreden van Wim Luiten (Stadermann & Luiten Advocaten) tijdens de karaoke in de pub Fisherman’s Wharf. Dat bleek, ondanks dat zijn zangpartner het onderweg naar het podium had laten afweten, goed genoeg voor de AssurMada Idols Award 2006, die Luiten een dag later tijdens het diner in ontvangst mocht nemen. Aangemoedigd door de ruim honderd aanwezigen zette hij als bisnummer ‘The White Cliffs of Dover’ in, daarbij vocaal geassisteerd door de echtgenotes van de voorzitter en de manager van de lokale jachtclub.
Zaterdagochtend werd er een rondje geput op de Lowestoftse putting green. Bijzonder onderdeel van het golfevenement was de ‘blind hole’, waarbij de golfer kreeg een bril opkreeg waarvan de glazen waren afgeplakt met isolatietape. Met behulp van aanwijzingen van de teamgenoten moest de speler de bal in zo weinig mogelijk slagen in de hole zien te krijgen.
Die avond viel de overdonderde Jean van Oosterhout de eer te beurt om benoemd te worden tot erelid van de jachtclub, ten teken dat de AssurMada ons land in elk geval aan de Engelse oostkust zeer geliefd heeft gemaakt. Voor de benoeming was kort voor de AssurMada een spoedvergadering belegd, die naar verluidt bijzonder kort heeft geduurd.
& Suffolk Yachts Club, kijkt toe hoe kersvers erelid en AssurMada-organisator Jean van Oosterhout een haring laat verdwijnen.
van de manager van de jachtclub (foto: Remco Dolman).
Remco Dolman).

Reageer op dit artikel