nieuws

Ambitieus Generali komt met collectieve pensioenproducten

Archief

Generali heeft met de nodige ambities nieuwe producten op de markt gebracht voor collectieve pensioenverzekeringen. De maatschappij wil op die manier het aantal nieuwe pensioencontracten in drie jaar tijd verdubbelen.

Dat aantal zou dan ergens rond de vijftig contracten per jaar moeten gaan uitkomen. “We willen in dit segment sterk gaan groeien”, zegt Leven-directeur Gerrit Nolles. Met vijftig contracten doelt hij op echte collectiviteiten.
In 2005 behaalde Generali een premieomzet van _ 70 mln uit het collectieve bedrijf, goed voor de elfde positie in de pensioenmarkt.
Nolles denkt de groei vooral te kunnen realiseren bij de middelgrote assurantiekantoren. “Wij hebben echt al een specialistische positie op de pensioenmarkt. We doen zaken met pensioenadviseurs die op declaratiebasis werken, herverzekeren pensioenfondsen, kunnen pooling aan en hebben een leidende positie in de captive-markt voor levensverzekeringen. Maar in de intermediaire markt die veel basis pensioenregelingen doet, kent men ons onvoldoende.”
Administratie
Eén van de punten waarop Generali in de optiek van Nolles scoort, is de administratie. “We werken al vijf jaar lang op dagbasis en kennen geen achterstanden in de administratieve verwerking.”
Daardoor gesteund maakt Generali prestatieafspraken met zijn klanten. Lost de verzekeraar de gewekte verwachtingen niet in, dan is Generali een boete verschuldigd. Die kan variëren tussen het niet in rekening brengen van kosten tot het vervallen van exit-clausules. “Als een klant niet tevreden is, hoeft-ie geen administratiekosten te betalen”, stelt Nolles vol vertrouwen.
Assortiment
De (ver)nieuw(d)e producten van Generali zijn een beschikbare premieregeling, een salaris-diensttijdregeling en een collectieve overlijdensrisicodekking. De nieuwigheid schuilt met name in het eerste product. Voor verzekeringen in beleggingseenheden dient het individuele ToekomstPlan als basis.
Generali levert de administratie en de risicodekking, het vermogensbeheer ligt bij enkele externe partijen, waaronder Robeco.

Reageer op dit artikel