nieuws

AM meest gelezen vakblad

Archief

AssurantieMagazine (AM) is het vaktijdschrift met de meeste lezers in de verzekeringswereld. Uit het onderzoek ‘GfK Bereiksbarometer assurantievakbladen 2005’ blijkt dat AM bij bijna 52.000 abonnees en meelezers onder ogen komt.

De resultaten van het bereiksonderzoek door GfK bieden adverteerders van AM ook informatie over het profiel van de lezers. Daarnaast worden zaken als bekendheid en leesintensiteit van de assurantievakbladen gemeten. Verder geeft het onderzoeksrapport inzicht in het leesgedrag van lezers, onder wie ook personen die (nog) geen abonnement hebben.
Het GfK-onderzoek is een belangrijke aanvulling op het abonneekringonderzoek voor AM dat medio 2005 plaatsvond.
Hoogste bekendheid
Van alle vakbladen scoort AM de hoogste bekendheid: bijna 95% kent het blad en bijna 76% weet de titel zelfs spontaan te noemen. Daarmee steekt AM ver boven alle andere financiële tijdschriften uit.
Bijna 89% leest AM. Dat komt neer op 51.600 (mee)lezers, van wie bijna 33.500 tussenpersonen en meer dan 13.400 medewerkers van banken en verzekeraars. Bijna 42% van het bestand is meelezer.
Niet alleen het vaktijdschrift, maar ook de website van AM kan zich in toenemende populariteit verheugen: ruim 31% van de respondenten bezoekt www.amweb.nl regelmatig.
Belangstellenden die meer informatie willen hebben over het onderzoek of geïnteresseerd zijn in een abonnement op AM kunnen zich wenden tot onze klantenservice, tel. 0570-67.34.44.

Reageer op dit artikel