nieuws

AM Connect trekt 700 bezoekers

Archief

Afgelopen zaterdag hebben ruim zevenhonderd bezoekers de weg gevonden naar de Jaarbeurs in Utrecht, waar voor het tweede achtereenvolgende jaar de banenmarkt AM Connect werd gehouden.

Dit jaar was een duidelijke link gelegd naar opleidingen, wat ertoe leidde dat Nibe-SVV, het Actuarieel Instituut en Kluwer Opleidingen vertegenwoordigd waren.
De gemiddelde leeftijd van de bezoekers lag boven de dertig jaar, alhoewel er uitschieters waren naar boven en beneden. De standhouders waren goed te spreken over ‘het niveau’ van de bezoekers. Aan de tafeltjes in het café werden gesprekken gevoerd en formulieren ingevuld.
Lezingen van diverse standhouders werden goed bezocht, alhoewel de vraag rijst of de piramide van Maslow nou echt aanspreekt op zo’n dag.
Het laten maken van een profielschets door bureau D&O Personele Diensten vond veel aftrek. “Ik heb zelfs geen tijd om naar de wc te gaan”, zei een zeer drukke Astrid van de Bovekamp.
D&O heeft ook een gat in de markt gevonden. Op de stand konden CV’s ingeleverd worden, die vervolgens gedurende een periode van drie maanden geanonimiseerd worden doorgezonden naar ondernemingen die op zoek zijn naar nieuwe collega’s. D&O garandeert dat een werkgever pas adresgegevens krijgt, als deze op basis van het CV contact wil opnemen met de banenzoeker. Als dank voor het inleveren van het CV werd een salarisindicator uitgereikt.
De bij de stand van AssurantieMagazine opgestelde wand met vacatures van andere bedrijven dan de standhouders, werd druk bezocht en vacatures werden in groten getale mee naar huis genomen.
Bezoekers wilden maar wat graag formulieren invullen.
Menigeen ging met een goed gevuld plastic of linnen tasje naar huis.
De wand met vacatures mocht zich in behoorlijke belangstelling verheugen.
Uit de bak met inschrijvingskaarten werden drie bezoekers getrokken die een MP3-speler mee naar huis mochten nemen. Niet iedereen wist overigens wat hij met dat apparaat kon doen!

Reageer op dit artikel