nieuws

AM-Collegiaal: “Verzekerd maar dan!”

Archief

Onder het motto AM-Collegiaal wordt op 10 april een studiemiddag gewijd aan onverzekerbare risico’s. Deze middag wordt georganiseerd in samenwerking met het Genootschap voor Risicomanagement. Sprekers zijn J. Hoogenboom, vice-voorzitter van het Genootschap voor Risicomanagement, B. Posthumus Meyjes, directeur bij Alexander & Alexander, A. Westerhof, algemeen directeur bij Troostwijk en R.J.W. van der Wal, lid van de raad van bestuur Rollins Hudig Hall Nederland. De studiemiddag zal plaats vinden in de Agorazaal van de Vrije Universiteit Amsterdam. Aanvang 12.30 uur. Kosten f 295. Voor leden van het genootschap voor risicomanagement f 245. Inschrijven per tel. 0172-466.825 of fax 0172-419.104.

Excursie naar S.M.C. Alarmcentrale
De Westbrabantse Assurantieclub organiseert een excursie naar het Security Monitoring Centre. Greass Beveiligingstechniek geeft een lezing over de mogelijkheden in beveiligen, de installatie en de vele soorten van alarm die er bestaan. Vertrek per bus vanaf het Schoolakkerplein te Breda om 12.15 uur. Kosten / 12,50. Informatie 076-572.66.66.
Gooische Assurantieclub: “De nieuwe nabestaandenwet”
De Gooische Assurantieclub heeft een lezing ingelast met als titel “De nieuwe nabestaandenwet”. Mr M.W.J. Swalef, pensioenadviseur bij Amersfoortse Verzekeringen zal de lezing verzorgen. De bijeenkomst vindt plaats in restaurant Groot Kievitsdal te Baarn en begint om 20.00 uur.
FOV-studiedag: “Privatiseren en vooruitzien”
De Federatie van Onderlinge Verzekeringsmaatschappijen organiseert een studiedag met als titel “Privatiseren en vooruitzien”. De dagvoorzitter is F.C.M. Ketelaars, manager aanvulling sociale verzekeringen bij Interpolis. Andere sprekers zijn drs L.L. Geleijnse, wetenschappelijk medewerker KUB en deskundige sociale verzekering bij Interpolis, mr P.J.T. Biesheuvel, tweede kamerlid voor het CDA en H.G.J. Evers, unit manager bij Centraal Beheer. De studiedag begint om 10.00 uur en vindt plaats in Hotel Heidepark te Bilthoven. Kosten / 75. Informatie tel. 030-656.71.60 en fax 030-656.75.04.
Upac: “Zorgverzekeringen en haar limieten”
De Utrechtse Provinciale Assurantieclub houdt een lezing met als titel “Zorgverzekeringen en haar limieten”. De lezing wordt gehouden in het Jaarbeurscongrescentrum Beatrix-gebouw te Utrecht. Hans Wiegel, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland zal de lezing verzorgen. Aanvang 19.45 uur.
Internet voor verzekeraars
New Media Marketplace organiseert in samenwerking met het Financieele dagblad en Verdonk, Otten, Dik & Wiegerinck een praktijksymposium met als titel “Internet voor verzekeraars”. Sprekers zijn drs E. de Wilde van Verdonk, Otten, Dik en Wiegerink, drs J.A. de Hoog van Delta Lloyd, H.J. Voskuijl van Generali, drs D.W. van Kappen van ADN en drs E.A. Keehnen van Ohra. De dagvoorzitter is B. Tiggelaar van New media Marketplace. De prijs voor deelname bedraagt f 895,-. Het symposium wordt gehouden in het World Trade Center te Amsterdam van 9.30 tot 17.00 uur. Informatie tel. 073-692.16.66. en fax 073-692.16.00.
Kluwer opleidingen: “Het nieuwe flexibele ambtenarenpensioen”
Kluwer opleidingen houdt op 16 april een congres over het nieuwe flexibele ambtenarenpensioen. Onder leiding van de voorzitter directieraad ABP, drs J.W.E. Neervens geven drs X. den Uyl namens de bonden en drs C.J.A. Maas namens het ministerie van binnenlandse zaken, een lezing over de ingrijpende wijzigingen. De bijeenkomst begint om 9.30 uur en wordt gehouden in het Hilton Hotel te Rotterdam. Kosten / 795. Inlichtingen tel. 0570-647.196 of fax 0570-636.941.
AXA: “Beleggen in een mondiale wereld”
Axa Equity & Law houdt op 16 april haar aandeelhoudersvergadering van de beleggingsfondsen van Axa, gevolgd door een bijeenkomst met als thema “beleggen in een mondiale wereld”. Prof.dr D.M.N. van Wensveen, oud-voorzitter van MeesPierson en hoogleraar economie aan de universiteit van Amsterdam, geeft zijn visie over dit onderwerp. Aanvang 15.30 uur in de Singer Concertzaal te Laren. Inlichtingen M. Lindemann tel. 070-342.32.09 fax 070-342.32.86.
Informatietechnologie in de verzekeringsbranche
Het Nederlands Studiecentrum organiseert het congres “Informatietechnologie in de verzekeringsbranche”. Sprekers zijn A. Burlage van AV Holding, drs L.J.B. Essink van Utopics, N.J. Jongerius van Hooge Huys, M.J.L. Kerkhof van de Amersfoortse, drs A.E. Kok van de Da Vinci Groep, ir L.A.M. de Moor van Twijnstra Gudde en ir R.J. Volman van Ohra. Voorzitter van de dag is prof. drs J.A. Oosterhaven, verbonden aan de universiteit van Amsterdam. Het congres begint om 9.00 uur en vindt plaats in het World Trade Center te Rotterdam. Kosten voor deelname / 995,-. Aanmelden per tel. 010-434.99.66 of fax 010-434.99.60.
LAC: “Employée Benefits”
De Leidse assurantieclub organiseert in samenwerking met de Haagse assurantieclub een regionale discussiebijeenkomst met als titel “Employee Benefits”. Spreker is drs J.A.G. Steenvoorden, senior account manager concernrelaties Centraal Beheer en manager Eureko benefits service voor Eureko. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en wordt gehouden in Motel Bijhorst te Wassenaar.
Lunchbijeenkomst Haags verzekeringscentrum
De vereniging Haags verzekeringscentrum houdt op 17 april weer een lunchbijeenkomst met als spreker N.P. Korteland, bestuursvoorzitter Nieuw Rotterdam Beheer. De bijeenkomst vindt plaats in de Vermeerzaal van het Nederlands Congresgebouw in Den Haag en begint om 12.00 uur. Inlichtingen M. Behrend tel. 0252-218.206 of fax 0252-230.541.
“Captiveverzekeringmaatschappij, hoeksteen, of ornament van het risicobeheer”
Hansa Industrial Insurance organiseert het seminar “Captiveverzekeringmaatschappij, hoeksteen, of ornament van het risicobeheer”. Sprekers zijn mr J.R. de Jong van Hansa Industrial Nederland, E. Holma van Sampo Helsinki, C. Schouwe van Hansa, J. Herrmann van Hansa Frankfurt, S.P. Wolf, captive consultant en G.E.G. Fongers, directeur scheepvaartmaatschappij. Het seminar begint om 9.30 uur en wordt gehouden in Gasterije ’t Regthuys te Oud-Zuilen. Informatie tel. 010-212.10.00 of fax 010-212.08.50.

Reageer op dit artikel