nieuws

Alweer een bundeling onder oostelijke Univé-onderlingen

Archief

Na de aangekondigde fusie tussen twee Overijsselse Univé-onderlingen, gaan nu ook Univé OverGelder en Univé Oost fuseren per 1 januari.

De nieuwe onderneming krijgt de naam Univé Oost en heeft zijn hoofdzetel in Groenlo, waar een nieuw kantoorpand zal verrijzen. Daarnaast komen er twee ‘stevige’ regiokantoren, in Markelo en Varsseveld. De overige kantoren worden gehandhaafd als bijkantoren en staan in Delden, Haaksbergen, Lochem, Ruurlo, Groenlo, Doetinchem en Zevenaar.
De fusie heeft volgens een woordvoerder geen gevolgen voor de werkgelegenheid bij beide Onderlingen. “Iedereen wordt herplaatst.” De nieuwe onderneming heeft 95 medewerkers, negen vestigingen, 50.000 verzekerden en 150.000 polissen. Het eigen vermogen bedraagt _ 17 mln.
De huidige Univé Oost boekte vorig jaar _ 3,1 (2,9) mln aan premie en de winst bedroeg _ 0,9 (0,7) mln. Univé OverGelder kon vorig jaar _ 5,5 (5,2) aan premies bijschrijven. De winst daalde echter naar _ 0,64 (0,95) mln.

Reageer op dit artikel