nieuws

‘Als Transport-man kom je nog eens ergens’

Archief

‘Als Transport-man kom je nog eens ergens’

Tijdens de uitreiking van het eerste exemplaar van de nieuwe transportcursus hield Hans van der Klein (Allianz) een verhaal over “de grijzer wordende kennis van de transportverzekeringsmarkt”. Daarbij hield hij niet alleen een pleidooi voor de “ouderwetse opleidingsmethode”-niet vragen of men op cursus wil, maar net als vroeger het personeel ‘erheen schoppen”- maar vooral ook voor de ouderwetse prikkel. “Wij kregen een maandsalaris als we het A-diploma behaalden en een half maandsalaris voor een branchediploma. Het werkte wel. Bovendien vroeg je vrouw nooit waarom je weer moest studeren of waarom je niet liever samen met haar op de bank wilde komen zitten. Sterker nog, ik heb haar zelfs eens in een syllabus zien kijken of er niet nóg een interessante cursus voor me was.”
Van der Klein pleitte verder voor het aantrekkelijker maken van het vak voor jonge krachten. “Transport is toch een prachtig vak? Het is afwisselend, interessant en je komt nog eens ergens. Als Brand-man kwam ik nooit verder dan het Verbondsgebouw in Den Haag, als Transport-man maak ik de IUMI-bijeenkomsten mee en ga ik de hele wereld over. Zo is deze Rotterdamse jongen behalve in ‘020’ ook al geweest in Japan en Singapore en mag ik dit najaar naar Vancouver.”
Ook voorzitter Rolf van der Wal van de Vereniging Nederlandse Assurantiebeurs, die het eerste exemplaar ontving, stipte het IUMI-congres aan. Behalve dat het nuttig was, was het altijd ook heel gezellig. De Nederlandse delegatie bestond vaak uit dezelfde mensen. Ook dat had iets aangenaams. Er waren ook bijzondere momenten. Zo werd aan de rand van een zwembad in Vancouver de overname van Tiel-Utrecht door De Goudse ‘geregeld’.
Wisselbeker Assurantie Bridge Toernooi: weer Centraal Beheer
Centraal Beheer Achmea heeft net als vorig jaar de Wisselbeker van het Assurantie Bridge Toernooi gewonnen. De 26e editie van het toernooi werd gehouden in het gebouw van de Nederlandse Bridge Bond in Utrecht. Maar liefst 114 paren (vorig jaar 86), onder wie vijftig afkomstig van uit de kring van het intermediair, streden om genoemde wisselbeker. Vier intermediairs waren er zelfs in geslaagd een team van vijf paren op te stellen.
Na een spannende strijd tussen de teams van Centraal Beheer en Van den Hul en Luigjes Assurantiën uit Voorthuizen zegevierde Centraal Beheer. Het beste individuele koppel was Jan Gouweleeuw & Hans Korff van Centraal Beheer. De prijs voor het beste intermediairpaar ging naar Mario Vugts en Erik Roozendaal (Luyten Adviesgroep uit Etten Leur). De derde plaats was voor Noud Marquinie en Erik Brandenburg (Delta Lloyd)
Bij de prijsuitreiking maakte Mark Straub, directielid SNS Bank, bekend dat SNS Reaal ook volgend jaar de organisatie op zich zal nemen. De vermoedelijke datum van de 27e editie is zaterdag 17 januari 2009. Meer informatie: Ruud Verhoef van SNS Reaal (tel. 030-291.55.41 of ruud.verhoef@reaal.nl).
Armand Trippears (rechtsachter).
Kredietcrisis?
Anthonie van der Veen, directeur van Defema Financieringen in Emmen, moest aan AM zijn verbazing kwijt. “Op welke zender we de afgelopen week ook journaal keken, er werd aandacht besteed aan de kredietcrisis. De meest vreemde uitspraken werden gedaan door onze bewindslieden. Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) ging wel erg ver. Zij gaf openlijk beleggingsadviezen aan heel Nederland. Zonder een beleggingsprofiel schudde ze even een advies uit de mouw. Letterlijk zei ze: ‘Ik adviseer om niet in paniek te geraken en nu niet uw aandelen te gaan verkopen’.
Of dit advies nu juist was, wil ik even buiten beschouwing laten en zal nog moeten blijken. Wel heel ernstig is het dat een bewindspersoon zich zonder enige opleiding op dit vlak algemene beleggingsadviezen begint te geven zonder hier ook maar een vergunning voor te hebben. Menig assurantietussenpersoon zou hierover door de AFM over worden aangesproken en zeker een bewindspersoon moet zich niet op deze wijze uitlaten. Een leek zou een advies van een minister toch serieus nemen, en haar advies volgen. Of is het misschien een bewust plaagstootje van deze minister geweest om de aangescherpte regels in de financiële dienstverlening toch wat ruimte te willen gaan geven?”
SNS Extranet bliept
Een persbericht: ‘SNS Extranet voor intermediairs is vernieuwd. Het is toegankelijker en overzichtelijker geworden en biedt 24 uur par dag inzage in de status van hypotheekoffertes’.
Maar dat was het toch al? Desgevraagd krijgen we enkele uren later uitsluitsel. “Het was al 24 uur inzichtelijk, maar dat is het nu nog gedetailleerder”, legt een woordvoerster uit. “En er zijn bliepjes toegevoegd. Als een aanvraag nog niet compleet is,omdat de inkomensverklaring ontbreekt, dan komen er bliepjes. Het extranet is nu dus nog concreter.”
En dan nu de boodschap: SNS Bank verloot 25 Nationale Dinercheques onder de intermediairs die vóór 15 februari hun mening geven over het vernieuwde extranet.
‘Velzel voorzitter van UnieFit’
Tijdens de Dag van de Zorgverzekeraars, waar overigens erg weinig zorgverzekeraars aanwezig waren, maakte Ferry Mingelen, tv-presentator en parlementair journalist, de nieuwe naam van Uvit bekend. “Dames en heren ik geef het woord aan Edwin Velzel, bestuursvoorzitter van UnieFit.” Velzel zelf kon de verspreking van Mingelen wel waarderen, maar verzekerde het publiek dat het straks gewoon Univé wordt.

Reageer op dit artikel