nieuws

Almeers hypotheekplatform mikt op 10% van lokale markt

Archief

Elf tussenpersonen uit Almere hebben zich verenigd in een platform, dat hun via onder meer lokale advertenties een uitbreiding van de klantenkring moet opleveren.

De bedrijven hebben ook de site www.almeershypotheekplein.nl opgezet, die leads moet binnenbrengen. Het platform is een initiatief van Wilco van der Maas van inkoopcombinatie Dante d’Oro. “Er zijn 101 hypotheekadviseurs actief in Almere, van wie de meesten schreeuwen om de aandacht van potentiële klanten”, aldus Van der Maas. “De meeste mensen kennen De Hypotheker wel, maar de lokale tussenpersonen zijn te weinig bekend. Die hebben dan ook veel moeite om contact te leggen met klanten.”
Volgens Van der Maas is het platform een vrij unieke zaak in hypotheekadviesland: “Men gunt elkaar vaak het licht in de ogen niet. Er wordt veel te weinig samengewerkt.” Desondanks staat het platform niet open voor andere geïnteresseerde kantoren. “Het aantal deelnemers blijft maximaal elf.”
Adverteren
Gedurende een jaar zal het Almeers Hypotheekplein wekelijks paginagroot adverteren in een lokaal nieuwsblad. “We gaan langs de spoorlijn Almere-Amsterdam ook een zogeheten maxiframe plaatsen van drie bij vier meter.” Daarnaast moet de site afspraken genereren, die in een vaste volgorde worden verdeeld over de deelnemers. “Er worden in Almere op jaarbasis ruim zesduizend hypotheken gesloten; het zou al mooi zijn als wij er daarvan 10% voor onze rekening kunnen nemen.”
De rol van Dante d’Oro is slechts faciliterend, zegt Van der Maas. “Hypotheken kunnen ook via de inkoopcombinatie worden gesloten, maar dat is niet verplicht. Als iemand zaken doet met NIA of Welke, dan kan dat ook.”

Reageer op dit artikel