nieuws

Allianz ziet nettowinst stijgen en operationeel resultaat dalen

Archief

De brutopremieomzet van Allianz Nederland is in het eerste halfjaar van 2007 gedaald tot _ 748 (774) mln, waarvan _ 534 (545) mln in Schade en _ 214 (228) mln in Leven.

De nettowinst groeide met 21% tot _ 107 (88) mln, maar het operationeel resultaat daalde: _ 87 (101) mln. “Hoewel alle branches positieve resultaten wisten te behalen, wordt de druk op de premieniveaus groter, vooral bij Schade”, aldus Allianz. “De januaristorm en de toenemende concurrentie zijn hier debet aan.”
Het operationeel resultaat bij Leven is in het eerste halfjaar overigens gestegen naar _ 23 (20) mln. “Door onder meer de prijsconcurrentie bij levenproducten en onder druk staande tarieven bij hypotheken en overlijdensrisicoverzekeringen zal het dit jaar overigens moeilijk worden de resultaten van 2006 te evenaren”, aldus Allianz.

Reageer op dit artikel