nieuws

Allianz wil bonus bij aandeelhoudersbijeenkomsten

Archief

In Duitsland wordt overwogen om bonussen uit te keren als een manier om een hogere opkomst te krijgen op aandeelhoudersbijeenkomsten

Dit wordt gezien als een manier om een einde te maken aan de negatieve invloed van bedrijven door aandeelhouderactivisten. De grootste Duitse verzekeraar Allianz steunt het initiatief voor hogere bonussen. De aanwezigheid en het gebruik van stemrecht is de afgelopen vijf jaar gedaald. De gemiddelde opkomst bij het stemmen bij grote, beursgenoteerde bedrijven is tegenwoordig 46%. Allianz heeft de minste opkomst, slechts 35%. Zonder hogere opkomst worden beslissingen van bedrijven overheerst door toevallige meerderheden, die in het algemeen niet in het voordeel van aandeelhouders uitvallen, aldus Allianz. Ook vindt de verzekeraar dat een bonus niet enorm hoeft te zijn om meer participatie op bijeenkomsten te realiseren, daarbij verwijzend naar het resultaat hiervan bij Spaanse bedrijven.

Reageer op dit artikel