nieuws

Allianz verlaagt overlijdensrisicopremie

Archief

Allianz Nederland verlaagt morgen de tarieven voor de zelfstandige overlijdensrisicoverzekering Allianz Design Risico. De verlaging geldt alleen voor verzekerde bedragen boven de keuringsgrens van € 160.000 en zij kan oplopen tot meer dan 20% van de oude premie. “Voor deze risico’s is een lager tarief gerechtvaardigd”, zegt Allianz. “Doordat er wordt gekeurd, is immers het te verzekeren risico beter in te schatten.” De maatschappij benadrukt te kiezen voor een uniforme premiestelling en dus niet “voor lagere tarieven voor uitsluitend bepaalde doelgroepen”. Met verwijzing naar concurrenten als Legal & General en DBV stelt Allianz dat “differentiatie op basis van bijvoorbeeld inkomen of eigen vermogen niet in de strategie past”. Wel behoudt Allianz een speciaal tarief voor niet-rokers.

Allianz claimt in overlijdensrisicoverzekeringen een actueel marktaandeel van 10%. Over het jaar 2004 bedroeg dat aandeel met een premieomzet van ruim € 4 mln in elk geval 7%.

Reageer op dit artikel