nieuws

Allianz stopt met performance-fee

Archief

Allianz Nederland schaft de inhouding van de zogeheten performance-fee af. De afroming van beleggingsrendementen van polishouders zit nu nog in de levensverzekering Design Kapitaalplan.

De performance-fee wordt in rekening gebracht als het rendement van een beleggingsfonds hoger is dan het historische fondsrendement. De inhouding is in offertes niet zichtbaar, omdat Allianz conform de regelgeving niet met een hoger rendement dan het historische mag rekenen.
“De directie heeft besloten dit onderdeel uit het product te halen”, meldt directielid Sjoerd Laarberg na vragen over de werking van de kostenpost. “Het is onvoldoende inzichtelijk te maken voor polishouders en dat moet je niet willen.” Elders in deze editie van AM (pag. 56) erkent Allianz dat de performance-fee de grootste kostenpost is.

Reageer op dit artikel