nieuws

Allianz snijdt verder in personeel Dresdner Bank

Archief

In haar streven naar verdere kostenbesparingen snijdt Allianz snijdt opnieuw fors in het personeelsbestand van de in 2001 gekochte Dresdner Bank

Deze bank heeft sindsdien Allianz louter (zware) verliezen opgeleverd. Waren eerder al 11.000 van de 51.500 arbeidsplaatsen verdwenen, nu is een verdere inkrimping van het personeelsbestand met 4.700 man aangekondigd. Deze sanering moet tevens meehelpen het Allianz-concern weer uit de rode cijfers te houden. Vooral door de aantrekkende resultaten van het verzekeringsbedrijf heeft het concern na vier achtereenvolgende kwartalen van forse verliezen in het tweede kwartaal van dit jaar eindelijk weer eens winst gemaakt. Mede daardoor verwacht het concern dit jaar winstgevend af te kunnen sluiten.

Reageer op dit artikel