nieuws

Allianz ontkent eigendom Orion Direct

Archief

Allianz Nederland ontkent eigenaar te zijn van Orion Direct, hoewel de intermediairverzekeraar volgens ingewijden 99% van de aandelen in het volmachtbedrijf bezit. Volgens directeur Schade Kees Krijgsman heeft Allianz geen enkele bemoeienis met Orion Direct (49 medewerkers), laat staan dat er van een aandelenbelang sprake is. “Dat is ook nooit zo geweest. Aachener & Münchener heeft ooit wel plannen in die richting gehad, maar daar is het nooit van gekomen.” Aachener & Münchener was tot medio 1998, het jaar waarin Orion Direct van start ging, aandeelhouder van Royal Nederland.

Orion Direct-directeur Karel van der Kemp is niet bereikbaar voor een toelichting. Hij stapte begin 1998 op als directeur bij Royal-dochter London & Lancashire om volmachtbedrijf Cosmos Direkt op te richten. Dat werd later Orion Direct, dat van Church & General, via AGF dochter van Allianz Ierland, de eerste volmacht verkreeg.

Reageer op dit artikel