nieuws

Allianz Inkomen biedt markt meer keuzemogelijkheden

Archief

Met een volgende week te houden congres zet de nieuwe maatschappij Allianz Inkomensverzekeringen zichzelf definitief op de kaart. Later deze maand kunnen de eerste producten worden gesloten: aov’s, ziekteverzuim- en WIA-polissen.

In Alphen aan den Rijn, waar de Allianz-maatschappij is gevestigd, wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de systemen. Tussenpersonen en werkgevers moeten straks kunnen inloggen in de administratie van Allianz Inkomen. “Het intermediair kan zo onder meer online offertes aanvragen en de klant laten zien wat het premie-effect is van meer of minder dekking”, zegt directeur Govert Trouwborst.
Allianz Inkomen stemt zijn productassortiment af op zelfstandig ondernemers en bedrijven. De maatschappij wil in aanvang samenwerken met een groep van zo’n driehonderd tussenpersonen. “Via Allianz Schade en Allianz Leven, die al sterk in de zakelijke markt zitten, hebben we al veel contacten”, zegt Trouwborst.
Hij wil die tussenpersonen vooral meer keus bieden op het gebied van inkomensverzekeringen. “Wij bieden met onze producten minimaal datgene wat nu al op de markt beschikbaar is, meestal bieden we meer. Neem de arbeidsongeschiktheidsverzekering: die is er in vier varianten, met daarnaast nog extra opties.” Onderscheidende elementen van het assortiment zijn volgens Trouwborst de dekkingen, de administratieve systemen en de prijs.
In 2007 breidt Allianz Inkomen het assortiment uit met (woon)lastenverzekeringen.
Fundum
Voor de samenstelling van het productassortiment heeft Allianz Inkomen onder meer gebruik gemaakt van de kennis van Martin Kerkhof (ex-Amersfoortse en Menzis) en Jan Oosterbroek (ex-Fundum). “Binnen Allianz was er niet zo veel specialistische kennis aanwezig”, verklaart Trouwborst.
Die kennis had Allianz willen kopen door een gespecialiseerde verzekeraar over te nemen. Dat ging door een hoger bod van een concurrent niet door. Trouwborst moet hiermee doelen op de overname van Fundum door Fortis eind 2004; Fundum is inmiddels opgegaan in De Amersfoortse.
Na de mislukte overnamepoging besloot Allianz zelf een inkomensverzekeraar op te starten vanaf nul. In Alphen aan den Rijn werken nu bijna dertig mensen voor de jonge maatschappij. “We hebben hier 75 werkplekken beschikbaar, dus we kunnen flink groeien.”
Dinsdag 5 september vindt de officiële start plaats van Allianz Inkomen in de vorm van een congres in het Figi-hotel in Zeist. Bij die gelegenheid wil Allianz een beeld geven van de ontwikkeling van de inkomenszekerheid in ons land. Daartoe zijn onder meer Leo Stevens, Steven van Eijck en Robin Linschoten als sprekers uitgenodigd; dagvoorzitter is Victor Deconinck. Meer over de producten van Allianz Inkomen op pag. 41 in dit nummer.

Reageer op dit artikel