nieuws

Allianz-dochter biedt driejarige verdientermijn

Archief

Via inkoopbedrijf EAC biedt Universal Leven, dochter van Allianz Nederland, een levensverzekering met een provisieverdientermijn van drie jaar. “Een product met een uitstekende provisiestructuur en moderne voorwaarden voor zowel de consument als voor het intermediair”, zo typeert EAC-directeur Gerard Hermse de universal-lifeverzekering SolidLife. “De premiestelling is op middellange en lange termijn erg scherp te noemen”, vervolgt hij.

In de eerste jaren van de polis is daarvan geen sprake, omdat EAC het intermediair beloont met volledige afsluitprovisie en deze alleen bij onnatuurlijk verval in de eerste drie jaar naar rato moet worden terugbetaald. Bonusprovisie wordt gegeven over het opgebouwde kapitaal. In een later stadium maken Universal Leven en het Europees Assurantie Centrum een combinatie van afsluit- en doorlopende provisie mogelijk.
Tussenpersonen kunnen via www.solidlife.nl een agentschap aanvragen. Administratieve handelingen verlopen volledig digitaal via een extranet.
Enkele weken geleden maakte Allianz zelf bekend afsluitprovisies op enkele hypotheekproducten te verhogen en de provisieverdientermijn van een lijfrente- en kapitaalverzekering te halveren van tien naar vijf jaar.

Reageer op dit artikel