nieuws

Allianz bezig met oprichting van inkomensverzekeraar

Archief

Allianz Nederland richt speciaal voor inkomensverzekeringen een nieuwe verzekeringsmaatschappij op. Zelfstandige arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en woonlastenbeschermers gaan onderdeel uitmaken van het assortiment.

Volgens projectleider Govert Trouwborst, binnen Allianz speciaal vrijgemaakt voor “strategische projecten”, moet het aanbod compleet worden. “Dus inclusief ziekteverzuim en WIA-polissen.”
Hij leidt een projectteam dat nu uit drie mensen bestaat, maar nog deze zomer zo’n 25 à 30 koppen zal tellen. “Het vergt de nodige voorbereiding, want Allianz heeft niet echt een brede historie op dit gebied.”
Interesse
Het nieuwe bedrijf komt los te staan van andere Allianz-bedrijven en zal daarom geen kantoor houden in Rotterdam, Amsterdam of Nieuwegein, aldus Trouwborst. De bestaande portefeuille aov’s en ziekteverzuimpolissen – “beperkt van omvang” – verhuist op termijn naar de nieuwe risicodrager.
Eerder uitte Reaal ambities op het vlak van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Onder meer om die reden werd Nieuwe Hollandse Lloyd overgenomen. Het wegvallen van het snel groeiende Fundum, opgeslokt door De Amersfoortse (Fortis), is wellicht een reden voor de gestegen interesse in de aov-markt. Andere voorname aov-spelers zijn Movir, AXA en Interpolis.

Reageer op dit artikel