nieuws

Alle polissen te administreren bij de Van Kampen Groep

Archief

Met de introductie van het assurantiepakket Externe Database kunnen tussenpersonen aangesloten bij de Van Kampen Groep nu ook hun polissen administreren die niet bij Van Kampen zijn ondergebracht

Wel is het zo dat het pakket geen actieve koppeling heeft met de eigen agentschappen van de tussenpersoon, waardoor prolongeren en inlezen van ADN-berichten voor deze polissen niet mogelijk is. Volgens Van Kampen is dat op te lossen zodra de tussenpersoon deze polissen overzet naar zijn actieve agentschap bij het backoffice-bedrijf.
Het pakket is 24 uur per dag en 7 dagen in de week beschikbaar via het extranet. Naast de administratie van de polissen kan de tussenpersoon ook selecties maken op zijn portefeuille, polisoverzichten genereren voor zijn klanten en schades administreren.
Inmiddels hebben veertig klanten van de Van Kampen Groep zich aangemeld voor het nieuwe pakket. “Als 10% van mijn klanten hiertoe overgaat, ben ik een blij man”, aldus algemeen directeur Paul Boon. Het bedrijf telt 2.200 aangesloten tussenpersonen. “Een deel daarvan gebruikt Van Kampen als primaire partij voor het onderbrengen van zijn polissen. Anderen gebruiken ons erbij.”
Inzage portefeuille
Via de mogelijkheid ‘I-service’ kan de klant van de tussenpersoon zijn eigen portefeuille en schades bekijken en zijn gegevens wijzigen.
De backoffice-organisatie is ook in staat om de database te vullen met de externe polissen van de tussenpersoon, waarbij afspraken gemaakt kunnen worden om de databank commercieel te onderhouden.
Direct sluiten
“De tussenpersoon kan al een aantal jaren online polissen sluiten bij Van Kampen”, zegt Boon. “In september kan ook de klant van de tussenpersoon via diens website een polis online sluiten. Daartoe wordt een link geplaatst op de website van de tussenpersoon. Dit bieden wij kosteloos aan. Wil hij daarentegen het in zijn eigen look & feel hebben, dan betaalt hij daar ongeveer _ 25 per maand voor en onderhouden wij dit ook voor hem.”
De polis gaat rechtstreeks de backoffice van Van Kampen in. “De tussenpersoon krijgt van ons een melding. Hij moet bekijken of de klant zichzelf goed geadviseerd heeft en hij accordeert als laatste de polis”, aldus Boon.
Kosten
Wie zich inschrijft voor 1 oktober kan het assurantiepakket gebruiken voor _ 49 per maand (exclusief BTW). Stapt men op een later tijdstip in, dan wordt het bedrag _ 59 per maand, eveneens exclusief BTW. “Dus voor ongeveer _ 600 per jaar kan men zijn eigen administratiepakket de deur uit doen en het bij ons administreren”, aldus Boon.

Reageer op dit artikel