nieuws

Alle medewerkers Elvia Reis nog dit najaar onder één dak

Archief

Elvia Reisverzekeringen gaat in oktober verhuizen naar een nieuw kantoorpand in zuidwest Amsterdam, vlakbij de ringweg. Het huidige pand aan de Amstel is te klein geworden voor de tweehonderd medewerkers. Ook de alarmcentrale Elvia Assistance verhuist mee.

Met de aanstaande verhuizing komen alle werknemers van de reisverzekeraar weer in één kantoorpand te zitten. Sinds de oprichting van de eigen alarmcentrale was het huidige pand namelijk te krap voor alle afdelingen. Een veertigtal medewerkers had daarom al tijdelijk een kantoorpand aan de overkant van de Amstel betrokken.
Het nieuwe kantoorpand, ‘Heemstedeveste’ geheten, is momenteel nog in aanbouw. Onlangs werd het hoogste punt bereikt (zie foto). De verwachting is dat het pand per 1 juli wordt opgeleverd.
De alarmcentrale Mondial Assistance in Driebergen, sinds kort in Elmonda-verband onderdeel van Elvia Reis, zal niet meeverhuizen naar de nieuwe locatie. Volgens woordvoerster Annelies Kruijthoff is er sprake van een duidelijke taakverdeling tussen de twee alarmcentrales. Zo doet Elvia Assistance persoonsgebonden schade en beperkt Mondial Assistance zich tot technische (auto-)schades. “Een samenvoeging is daarom niet echt noodzakelijk en zou bovendien in deze krappe arbeidsmarkt buitengewoon onverstandig zijn. Voor functies bij alarmcentrales heb je namelijk medewerkers nodig die dichtbij hun werk wonen, gezien de 24-uurs bezetting van de alarmdienst”, aldus Kruijthoff.
De vrijkomende ruimte in het kantoorpand aan de Weesperzijde zal gebruikt gaan worden door de nieuwe combinatie London & Lancashire/Elvia Verzekeringen. Er staat een ingrijpende herinrichting van het pand op het programma, waarbij de medewerkers meer werkruimte krijgen en een nieuwe ontvangstruimte wordt gecreëerd.
Commercieel directeur Ton Kenter (links) en de nieuwe algemeen directeur Joop Beekmans hebben een moment van reflectie na het hijsen van de Elvia-vlag bij het bereiken van het hoogste punt.

Reageer op dit artikel