nieuws

Alain Wijnants

Archief

De Belg Alain Wijnants (41) is de nieuwe topman van Zurich Benelux en zal daarom vaak in Nederland vertoeven. Een gesprek met de stamgast leert dat Alain al vóór zijn geboorte was voorbestemd om in het verzekeringsvak terecht te komen.

Wat is je achtergrond?
Ik ben geboren in Deurne met als vader een Limburger (Vlaanderen) en als moeder een Luikse (Wallonië). Als toenmalig inspecteur bij de Luikse Verzekering, dat maakt tegenwoordig deel uit van AXA, ontmoette mijn vader mijn moeder bij de binnendienst van deze zelfde maatschappij en dus kan ik wel zeggen dat verzekeringen er bij mij met de paplepel werden ingegoten. Ik heb de laatste zes jaar in Parijs gewoond om uiteindelijk terug bij Antwerpen (Schoten) te belanden, waar ik sinds augustus woon met mijn vrouw en drie kinderen.
Wat was je mooiste jeugdvakantie?
Op mijn negentiende ging ik voor het eerst alleen met een vriend op reis met de trein richting Griekenland om over Italië terug te komen. Het kwam regelmatig voor dat we in slaap vielen op een strand, maar binnen de kortste keren werden verjaagd door de lokale politie.
Waarvan heb je de laatste keer kippenvel gekregen?
In juli kwamen we voor een weekend terug van Parijs naar Antwerpen en moesten we even na de grensovergang plots uitwijken voor een wagen die van baanvak veranderde zonder zijn richtingaanwijzer te gebruiken. Wat volgde was een reële versie van wat geloof ik de “elandtest” wordt genoemd. We eindigden neus aan neus met een vrachtwagen en er volgde een huilconcert van onze kinderen. De laatste honderd kilometer werden dan ook in een slakkengang op het rechterbaanvak afgewerkt.
Wat is je leukste of meest bijzondere hobby?
Mijn motor, een Ducati Supersport. Tijdens een bochtig ritje kan ik de geest vrij maken, omdat je je dient te concentreren op het rijden. Zoniet, dan beland je bij de eerste de beste bocht in het decor.
Wat is volgens jou de beste popsong aller tijden?
Het hele oeuvre van REM kan mij sinds jaren bekoren. Dit werd alleen maar versterkt toen ik op Werchter in de gietende regen stond en Michael Stipe als opener “Rain” zong en daarmee de hele weide op zijn hand kreeg.
Wat vond je het mooiste sportmoment aller tijden?
Het doelpunt dat Georges Grün in 1985 scoorde tegen Nederland waardoor België zich kwalificeerde voor het WK in Mexico 1986, waar we doordrongen tot de halve finales. Maar helaas: de realiteit van nu leert ons dat die mooie tijden van het Belgische voetbal niet meer aanwezig zijn.
Wat is jouw beste sportprestatie ooit?
In 1993 beëindigde ik de volledige triathlon van Middelkerke. De laatste kilometers loop je – althans dat denk je, want het is meer strompelen – als in een roes en de ontlading bij het overschrijden van de meet is onbeschrijfelijk.
Waar heb je een uitgesproken he
kel aan?
Vroeg opstaan was nooit mijn ding. Sinds ik bij Zurich werk, ben ik genoodzaakt om ten laatste om 6 uur op te staan, omdat ik er anders een eeuwigheid over doe om in Den Haag te raken. De keren dat ik in Den Haag kan blijven slapen, zijn dan ook een godsgeschenk voor mij.
Waar ben je over vijf jaar mee be
zig?
Een toertocht door Europa met de motor tijdens hopelijk een drietal maanden.

Reageer op dit artikel