nieuws

Al meer dan dertig aangiftes tegen ‘politiebureau’ Jagersma

Archief

Bij de politie IJsselland waren begin deze week meer dan dertig aangiftes gedaan tegen financieel adviesbureau Jagersma, dat vestigingen in Rijssen en Wierden heeft. Het bureau zou voor circa 150 relaties in opties hebben belegd, waarbij grote verliezen zijn geleden.

Het bureau van NBVA-lid Wietse Jagersma (46) kwam vorige week woensdag landelijk in de publiciteit, toen de politie bekend maakte dat zij de kantoren van het bedrijf had doorzocht. Daarbij werden de bedrijfsadministratie en computerapparatuur in beslag genomen.
Jagersma spreekt tegen dat hij zich aan malversaties schuldig heeft gemaakt. Nog immer ontdaan over de politie-inval en de daarmee gepaard gaande publiciteit, verklaarde hij tegen AM: “Ik wilde behulpzaam zijn. Het ging vooral om mensen die in het verleden al verliezen hadden geleden op beleggingen. Ik heb voor die mensen in opties belegd en dat is misgegaan. Ik heb hun inderdaad laten weten dat ik op dit moment niet aan de financiële verplichtingen kan voldoen en zoek uiteraard naar oplossingen.”
Veel politiemensen klant
Onder de 150 potentiële gedupeerden zitten relatief veel politiemensen. Ongeveer een kwart van zijn klantenbestand bestaat uit agenten, zo meldde De Twentsche Courant/Tubantia. Tot in het begin van de jaren negentig werkte Jagersma bij de Rijkspolitie, met als standplaats Rijssen. Vóór de fusie met de gemeentepolitie (1993) verliet Jagersma het korps en begon hij een financieel adviesbureau.
Genoemde krant had onder anderen een gesprek met een klant die Jagersma in 2004 ruim _ 120.000 had toevertrouwd. Van dat bedrag, overgehouden aan een woningtransactie, zou nu nog maar een paar honderd euro op de rekening staan.
Advocate ingeschakeld
Inmiddels heeft een groep van 25 klanten een plaatselijke advocate in de arm genomen om hun belangen te verdedigen.
Dat het onderzoek de naam ‘Vleermuis’ draagt is louter toeval. Er wordt door Justitie een landelijke namenlijst gehanteerd en nu was deze naam aan de beurt.

Reageer op dit artikel