nieuws

Akkoord over sociaal plan bij Marsh

Archief

De vakbonden en Marsh zijn een sociaal plan overeengekomen voor de ongeveer honderd arbeidsplaatsen die moeten verdwijnen bij de makelaar. Uitgangspunt is begeleiding van werk naar werk. Hiervoor gaat Marsh een samenwerking aan met het outplacementbureau DBM, een Amerikaans bedrijf met vestigingen wereldwijd. Gezocht wordt nog naar een tweede bureau, waarmee uitzend- en detacheringconstructies overeengekomen worden. 

Voor medewerkers die gedwongen worden ontslagen, geldt een ontslagvergoeding ter hoogte van de kantonrechterformule met een correctiefactor van 1,25. Dit betekent dat voor elk vol gewerkt jaar bij Marsh, 1,25 maandsalaris wordt uitbetaald. Voor medewerkers die op de ontslaglijst staan en zelf ontslag nemen voordat zij worden ontslagen, geldt een correctiefactor van 1,0. 
Een deel van de IT-afdeling van Marsh wordt uitgezonderd van deze procedure. “De IT-afdeling moet nog een aantal projecten afronden. Verder formeert Marsh een Europese IT-afdeling, waarbij de afdeling in Nederland boventallig wordt. Dit gaat echter pas op zijn vroegst over twee jaar spelen. Met daarbij de aantekening dat de Europese IT-afdeling wellicht uitbesteed gaat worden”, aldus Unie-bestuurder Paulien Bouwmeister. “Wij staan op het standpunt dat je deze medewerkers nu niet boventallig kunt maken, terwijl je nog niet weet wat er over twee jaar gaat gebeuren.”

Reageer op dit artikel