nieuws

Air Miles-actie van ABN Amro niet strijdig met Wabb

Archief

De pakketkorting die ABN Amro Verzekeringen bestaande en nieuwe verzekerden biedt in de vorm van Air Miles, is volgens de Economische Controledienst niet in strijd met artikel 16 Wabb (retourprovisie).

Ondanks de vele klachten van onder andere collega verzekeraars, die naar aanleiding van de Air Miles-actie bij de ECD werden ingediend, kan de ABN Amro haar nieuwe pakketkorting handhaven. De ECD, die vóór de actie door ABN Amro om advies werd gevraagd, heeft de reclame-uitingen van de verzekeraar onder de loep gehouden en is tot de conclusie gekomen dat de actie met name gericht is op bestaande klanten.
“De Air Miles die ABN Amro verstrekt zijn in feite gewoon een variatie op de pakketkorting in de vorm van krediet. Het is logisch dat zo’n actie vervolgens ook wervend werkt richting nieuwe verzekerden.”, zegt J. de Groot, juridisch-medewerker bij de ECD. Volgens De Groot zijn andere verzekeraars zich inmiddels aan het voorbereiden op vergelijkbare acties.

Reageer op dit artikel