nieuws

Air Holland moet naar SER om polissen te verkopen

Archief

Blijkbaar zonder het te zelf weten overtreedt Elvia Reis sinds enkele maanden de Wet Assurantiebemiddelingsbedrijf (Wabb) door het cabinepersoneel van Air Holland reisverzekeringen te laten verkopen. De Economische Controledienst heeft de verzekeraar op de overtreding gewezen na klachten van het intermediair. Elvia werkt nu samen met de luchtvaartmaatschappij aan een oplossing.

Air Holland gaat zich nog deze week aanmelden bij de SER om als verzekeringsadviseur ingeschreven te worden in het SER-register. Zodra de inschrijving een feit is, lijkt een einde te komen aan de overtreding. Air Holland verkoopt namelijk al enige maanden een ‘kale’ versie van een reisverzekering van Elvia aan boord van de vakantievluchten. Dit soort producten mogen echter uitsluitend verkocht worden door reisbureaus (volgens het vrijstellingsbesluit Wabb) en door SER-ingeschrevenen.
Naar verluidt werkt er iemand op het hoofdkantoor van Air Holland met een assurantiediploma op zak, zodat een SER-inschrijving in principe tot de mogelijkheden behoort.
“Indien deze persoon bekwaam, bevoegd en beschikbaar is, zie ik geen reden om de inschrijvingsaanvraag te weigeren”, aldus Harry de Meij, hoofd afdeling vestigingswetten van de SER. Voorwaarde om de stewardessen te laten bemiddelen is volgens hem echter wel dat zij direct contact met de ingeschrevene moeten kunnen hebben om eventuele vragen over de polis te kunnen beantwoorden. “Ik heb begrepen dat er communicatiemogelijkheden aan boord zijn om een dergelijk contact met het hoofdkantoor tot stand te brengen”, aldus de Meij.

Reageer op dit artikel