nieuws

Agrarische ambities bij Avéro

Archief

Avéro Achmea wil tot de drie grootste verzekeraars van agrarische risico’s gaan behoren. De maatschappij claimt nu met een marktaandeel van 11% de vierde speler te zijn, ná Interpolis (47%), Univé (17%) en Delta Lloyd (17%). Avéro maakt momenteel een selecte groep tussenpersonen warm voor de Topland Landbouwpolis.

Topland ging in 1997 als volmachtbedrijf van start, maar is begin dit jaar opgegaan in Avéro. De eigen loondienst werd toen beëindigd; verkoop geschiedt alleen nog via tussenpersonen. De doelstelling van Topland was in 1997 al een marktaandeel van 20% in agrarische verzekeringen. In de glastuinbouw is dat aandeel inmiddels 25%, niet in de laatste plaats door de overname vorig jaar van de Aegon-portefeuille (4.650 polissen,  € 10 mln premie).

Reageer op dit artikel