nieuws

Agis-topman gaat politiek in

Archief

Agis-topman Eelke van der Veen wil voor de Partij van de Arbeid de Tweede Kamer in. Hij staat 31e op de kandidatenlijst.

“Ik ben nu zestig en ga met de VUT. Dat valt samen met de fusie tussen Menzis, Delta Lloyd en Agis”, aldus Van der Veen. “Ik wil nu mijn ervaring en deskundigheid inzetten voor het maatschappelijk en publiek belang. Vandaar dat ik mij gemeld heb bij de PvdA, waar ik overigens al jaren niet-actief lid van ben.”
Van der Veen vindt het een eer om in de Tweede Kamer terecht te komen. “Het is de hoogste vertegenwoordiging in ons democratisch bestel. Als je daaraan kan bijdragen, is dat eervol.” Van der Veen heeft geen uitgesproken voorkeur voor onderwerpsgebieden, “maar het liefst op de scheidslijn overheid en privaat, zoals zorg, onderwijs en integratie.”
De ambitie van Van der Veen is om vier jaar in de Tweede Kamer te zitten. “Daarna zien we wel weer verder.”

Reageer op dit artikel