nieuws

Agis start Zorgservice voor verzuimreductie

Archief

Zorgverzekeringsgroep Agis heeft voor collectiviteiten de Zorgservice ontwikkeld, een pakket om ziekteverzuim te reduceren.

De Zorgservice van Agis (Anova, Anoz, Cardian en ZAO) omvat een aantal diensten die per collectiviteit nader kunnen worden ingevuld. Het pakket voorziet onder meer in een analyse van de zorgconsumptie in het betreffende bedrijf. Opvallende afwijkingen kunnen dan samen met de coördinator van Zorgservice en met de arbodienst worden besproken en worden aangepakt. Het pakket omvat wachtlijstbemiddeling (eventueel bemiddeling voor een behandeling in het buitenland), snelle hulp bij fysiotherapie (bijvoorbeeld bij rug-, knie- en schouderklachten), het regelen van een second-opinion, en snelle psychiatrische hulp (zo nodig binnen vijf dagen) bij problemen thuis en op het werk.
De Zorgservice geldt voor alle collectiviteiten die bij de Agis-verzekeraars worden/zijn gesloten. De inhoud van de Zorgservice wordt vastgelegd in een Zorgprotocol. De diensten van de Zorgservice zelf zijn kostenloos. De coördinator zoekt zoveel mogelijk naar zorgverlening binnen de reguliere – op de polis gedekte – zorg. Niet gedekte kosten, bijvoorbeeld voor het contracteren van extra zorg of voor een verblijf in het buitenland, komen voor rekening van de werkgever. Over de eventuele extra kosten kunnen afspraken worden vastgelegd in het Zorgprotocol. Ook kan daarin worden vastgelegd dat de werkgever na overleg vooraf extra kosten incidenteel betaalt. De Zorgservice is gepresenteerd tijdens het Agis Golf Event, een golfmiddag voor relaties. Op de foto verhandigt Pieter Kroezen (rechts), lid van de raad van bestuur van Agis, de betreffende folder aan Carla van Schuur, coördinator Zorgservice.

Reageer op dit artikel