nieuws

Agis haalt LogicaCMG binnen

Archief

Zorgverzekeraar Agis heeft een zorgcollectiviteit gesloten met LogicaCMG. Met het binnenhalen van dit contract (circa 14.000 verzekerden) troeft Agis concurrent ONVZ af, die dit jaar de zorgverzekering voor het ICT-bedrijf in portefeuille had.

In een poging van Agis om het verloren gegane terrein weer terug te halen, is deze collectiviteit een opsteker. Het betreft in totaal ongeveer 14.000 verzekerden, waaronder 8.000 tot 10.000 werknemers. Het hele jaar al probeert Agis onder de noemer Agis Assist ex-verzekerden weer binnen te halen.
Welkom terug
“Agis Assist is een project dat zich richt op ex-verzekerden. Het afgelopen jaar hebben wij op die manier een aantal diensten aangeboden aan onze oud-verzekerden, zoals de internetdokter en een helpdesk”, aldus woordvoerder Jaap Knoppert.
Van de zomer onderzocht de zorgverzekeraar hoe deze diensten gewaardeerd werden. “Daar kwam uit dat men daar eigenlijk wel te vreden over is en bij ons weggegaan is in verband met de hoogte van de premie. Voor ons aanleiding om ze nu een nieuw aanbod te doen”, aldus Knoppert.
Ongeveer 200.000 ex-verzekerden hebben een brief ontvangen waarbij de aanvullende verzekering de eerste twee maanden premievrij aangeboden wordt. Daarnaast ontvangen de terugkomers een zorgcheck ter waarde van _ 100. “Deze kunnen ze gebruiken om zorg vergoed te krijgen die door hun huidige verzekeraar niet vergoed wordt. Uiteraard moeten ze dan al wel weer voor Agis gekozen hebben.”
Afscheid
Eind vorige maand heeft bestuursvoorzitter Eelke van der Veen afscheid genomen van Agis. Daarbij werden hem de versierselen van Officier in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld.
De huidige bestuurders Rob Adolfson en Diana Monissen vormen nu samen de raad van bestuur. Rob Adolfson is door de raad van commissarissen benoemd tot tijdelijk bestuursvoorzitter.
Agis zegt de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien en verwacht over 2006 en 2007 een positief resultaat te kunnen laten zien.
gekregen.

Reageer op dit artikel