nieuws

Afslanking Eureko-bestuur treft Van der Pol en Tiemstra

Archief

Kick van der Pol (56) en Margriet Tiemstra (52), beiden bestuurslid bij Achmea-moeder Eureko, verlaten het bedrijf per 1 oktober. Reden is de inkrimping van de raad van bestuur, die teruggaat van negen naar zes leden.

“Dat past bij onze nieuwe, eenvoudigere structuur”, aldus Eureko. Gert van Arkel (58), die sinds 1998 bestuurslid is geweest bij Achmea en later Eureko, gaat met prepensioen.
De organisatie van Achmea, die voorheen twintig bedrijfsonderdelen telde, is verdeeld in zes divisies: drie daarvan zijn gericht op een distributiekanaal (bancaire, directe en intermediaire distributie) en drie op een product (pensioen, sociale zekerheid en zorg). Moeder Eureko heeft nog de aparte zevende divisie Europa.
De raad van bestuur bestaat per 1 oktober uit voorzitter Maarten Dijkshoorn, vice-voorzitter Ernst Jansen, Willem van Duin, Huub Hannen, Gerard van Olphen en Roel Wijmenga. Daarnaast zijn nu voor alle divisies de directievoorzitters bekend. De bij Reaal vertrokken Albert Bakker gaat die functie bekleden in de divisie Pensioenen. De andere divisieleiders zijn Joop Kanen (Bancair), Danny van der Eijk (Direct), Conrad Rombout (Intermediair), Jack Buckens (Sociale Zekerheid), Jeroen van Breda Vriesman (Zorg) en David Santerse (Europa).

Reageer op dit artikel