nieuws

AFM wil prognoses nagerekend zien

Archief

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) wil dat levensverzekeraars nog eens goed controleren of de berekeningen van voorbeeldkapitalen wel kloppen.

Eventuele fouten moeten binnen vier weken aan de toezichthouder worden gemeld, die dan tevens wil weten hoe polishouders worden geïnformeerd en gecompenseerd. Maatschappijen moeten ook een berichtje sturen als alle berekeningen juist blijken.
Aanleiding voor de brief aan verzekeraars is de fout die NN tussen 1992 en 2002 maakte in de offertesoftware voor beleggingsverzekeringen en die pas onlangs bekend werd gemaakt. NN gaat 400.000 polishouders waar nodig compenseren; dat kost de maatschappij _ 65 mln. Intermediairorganisatie NVA had daarop al om een onderzoek bij levensverzekeraars gevraagd.

Reageer op dit artikel