nieuws

AFM test nu ook kennis over beleggingspolis

Archief

De digitale kennistest van de Autoriteit Financiële Markten test na kredieten, hypotheken en beleggen nu ook de kennis van klanten over beleggingsverzekeringen.

Nederlandse consumenten weten het minst van krediet. Hun kennis van hypotheken en beleggen is iets beter. Dat blijkt uit de resultaten van www.weetwatjeweet.nl, de digitale kennistest van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het afgelopen jaar bezochten ruim 55.000 consumenten de website om hun financiële kennis te testen. Bezoekers van www.weetwatjeweet.nl beantwoordden gemiddeld 10 van de 15 vragen over lenen goed (68%). Bij hypotheken hebben ze 11 van de 15 vragen goed (73%) en bij beleggen ruim 12,5 (85%).
Sinds vorige week is de website uitgebreid met een vierde test met vragen over beleggingsverzekeringen. Uit onderzoek door TNS Nipo blijkt dat bezitters van een beleggingsverzekering gemiddeld 8,5 van de 15 vragen goed kunnen beantwoorden (57%). Mensen zonder een beleggingsverzekering hebben 8 van de 15 vragen goed (53%).

Reageer op dit artikel