nieuws

AFM snoeit in management

Archief

Bij toezichthouder AFM gaat halverwege dit jaar één managementlaag verdwijnen, terwijl het aantal afdelingen – en daarmee het aantal managers – wordt teruggebracht van 27 naar 17.

“De herstructurering is een logische afronding van de opbouwfase van de AFM”, zegt voorlichter Paul van Dijk. “Nu we in een consolidatiefase zijn aangeland, is een stroomlijning van de organisatie gewenst.”
Het bestuur wordt teruggebracht van zeven naar vijf personen. Hans Hoogervorst blijft bestuursvoorzitter, terwijl voormalig directeur Theodor Kockelkoren verantwoordelijk wordt voor het toezicht op de financiële dienstverlening. Directeur Gerald Santing, tot nu toe belast met de portefeuille Marktmisbruik, verlaat de AFM. De van het ABP afkomstige nieuwe bestuurder, René Maatman, neemt zijn werk over.
De reorganisatie is volgens Hoogervorst nodig, omdat de AFM er in korte tijd veel toezichtstaken bij heeft gekregen. De organisatie is in vijf jaar tijd gegroeid tot 440 man. “Het management was topzwaar. De AFM zit in een nieuwe fase, dan heb je geen zeven mensen nodig aan de top.”

Reageer op dit artikel