nieuws

AFM licht doopceel van duizend bestuurders

Archief

De AFM verwacht voor het eind van het jaar het grootste deel van de 11.000 aanvragen voor een WFD-vergunning te hebben verwerkt. Bij circa 15.00o bestuurders wordt de betrouwbaarheid getoetst. Bij 1.000 van hen moeten ook de antecedenten worden beoordeeld.

“Dat wil overigens niet zeggen dat een belangrijk deel van deze mensen iets op hun kerfstok heeft, waardoor wij aan hun betrouwbaarheid kunnen gaan twijfelen”, aldus AFM-bestuursvoorzitter Docters van Leeuwen.
Begin november had de AFM 5.229 aanvragen afgehandeld.
Zelftoetsen STFD
Bij het ‘voorportaal’ van de AFM, de Stichting Financiële Dienstverlening (STFD), zijn inmiddels alle 9.000 zelftoetsen verstuurd. “Tot half december hebben de aanvragers de tijd de vragenlijst in te vullen”, zegt directeur John Pennink van de STFD. Van de uitgezette zelftoetsen zijn er nu 6.000 retour ontvangen. Het aantal vragen van financiële dienstverleners dat via de helpdesk binnenkomt, is inmiddels sterk toegenomen, aldus Pennink. “Er waren dagen dat we 100 à 120 telefoontjes kregen, en ook nog tientallen e-mails”, zegt hij. “De problemen waar het intermediair mee bleek te kampen, zijn volgens hem heel divers. “Ik denk dat we pas eind januari wanneer alles binnen is, een goed overzicht kunnen geven van de voorkomende problemen.”

Reageer op dit artikel