nieuws

AFM: ‘hypotheek- en verzekeringsadvies ver onder niveau’

Archief

De kwaliteit van advies over hypotheken en verzekeringsproducten verbetert, maar is nog ver onder het gewenste niveau

Dat stelt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in haar begroting voor het jaar 2008. Volgens de toezichthouder is een cultuuromslag nodig om de informatieverstrekking en de advieskwaliteit significant te verbeteren. Een speerpunt voor 2008 is het beperken van het aantal tussenpersonen dat zonder WFT-vergunning werkt. Volgens de AFM blijven veel bemiddelaars, mede door de lage prijzen voor over te nemen portefeuilles, toch actief zonder een vergunning aan te vragen. “Dat aantal is hoger dan verwacht.” Verder is het aantal tussenpersonen dat de markt betreedt zonder vergunning “ook nog steeds hoog”.

Reageer op dit artikel