nieuws

Afab verwacht stevige groei

Archief

De intermediaire tak van Afab Financiële Diensten heeft in de eerste helft van 2006 een omzet van _ 18,8 mln behaald, tegen ruim _ 30 mln over heel 2005.

Het gaat om bemiddeling in consumptief krediet en (in mindere mate) hypotheken door Afab Geldservice, Zorgkrediet, O&B, Uveco en 1-2-3 Krediet. Afab stelt “verreweg de grootste kredietbemiddelaar” te zijn. Voor heel 2006 rekent Afab, dat zint op een beursgang, op _ 50 mln omzet en _ 18 mln winst. Daarin begrepen zijn de voorschotbank en franchiseformules als Xtensive, Koophuis en Aefin. De bancaire divisie boekte in de eerste zes maanden _ 1,8 mln omzet en het onderdeel serviceproviding was goed voor _ 8,2 mln. Die laatste divisie komt dit jaar naar verwachting uit op een hypotheekproductie van _ 4 mld.
De portefeuille bemiddeld consumptief krediet van Afab bedraagt inmiddels, mede door de recente overnames, _ 650 mln. Eigenaar Maasbert Schouten verwacht met de eigen Hollandsche Disconto Voorschotbank eind dit jaar voor _ 100 mln aan kredieten te hebben uitstaan, waarvan 75% is uitgezet via de zestig externe kredietbemiddelaars met wie wordt samengewerkt.
Afab wil op korte termijn de bancaire tak uitbreiden met Discount Bank Nederland, die een algemene bankvergunning heeft aangevraagd.

Reageer op dit artikel