nieuws

Afab ligt zwaar in de clinch met ‘erefranchisenemer’ Hampsink

Archief

John Hampsink zou tot 2015 als minderheidsaandeelhouder betrokken blijven bij Uveco. Hij zou als ‘erefranchisenemer’ weer gaan bemiddelen in hypotheken. Maar de voornemens zijn ontaard in conflicten, die voor de rechtbank worden uitgevochten.

John Hampsink (54), oprichter van Uveco en tot oktober vorig jaar algemeen directeur, heeft onlangs de resterende 45% van de aandelen Uveco voor _ 3 mln verkocht aan Afab Holding. Het concern van Maasbert Schouten had in 2005 al een meerderheidsbelang genomen in de franchiseketen, nadat Uveco in financiële problemen was geraakt. Toen ontving Hampsink _ 2,1 mln (voor 51% van de aandelen). Een jaar later volgde nog _ 0,5 mln voor 4%.
Hampsink zou vanaf oktober als ‘erefranchisenemer’ voor Uveco actief blijven, maar ook die relatie is beëindigd. “Hij heeft zaken gedaan die contractueel niet zijn toegestaan. (…) Hij heeft alle gemaakte afspraken structureel overtreden. (…) Wij twijfelen aan zijn deskundigheid en betrouwbaarheid”, is samengevat de reactie van Schouten.
Hampsink en Uveco/Afab treffen elkaar binnenkort voor de rechter met wederzijdse verwijten over de franchiseovereenkomst en een beslaglegging door Afab op gelden (_ 3 mln) van Hampsink.
De directiefunctie van Hampsink is per 1 januari overgenomen door Michael Roggeveen (46). Hij heeft een verleden in de bankwereld en was laatstelijk in de Rotterdamse regio rayondirecteur voor SNS Bank.

Reageer op dit artikel