nieuws

Afab koopt PensioenPoint

Archief

Afab Holding heeft de ruim tachtig kantoren tellende adviesketen PensioenPoint overgenomen. Verkopende eigenaren Jan van der Meer en Levineke Meylink-Vink blijven actief als directie.

Behalve de pensioenadviesformule kent PensioenPoint de formules HypotheekPoint, BeleggingsAdviesPoint en AovPoint/ZorgPoint. Die namen blijven gehandhaafd; net als bij eerdere overnames – onder meer Xtensive, Quarré, Financiële Service Desk – blijft de adviesketen zelfstandig actief vanuit de hoofdvestiging in Oisterwijk.
Afab, dat over 2007 een omzet van circa _ 100 mln heeft behaald, voegt het bedrijf toe aan de divisie Service Providing, waar ook Xtensive, Financiële Service Desk (FSD) en Quarré deel van uitmaken. Inmiddels bedient deze divisie zo’n tweeduizend tussenpersonen. Op pensioengebied was Afab al actief met de labels ProPensioen (Xtensive) en PensioenIQ (FSD).
Hypotheken
Bestuursvoorzitter Maasbert Schouten ziet in PensioenPoint ook een versterking van zijn bedrijf op hypotheekgebied. “Onze positie als Nederlands grootste hypotheekserviceprovider wordt verder versterkt.” In 2007 bedroeg de totale hypotheekomzet van Afab (zeshonderd werknemers) _ 9 mld, tegen _ 7,5 mld in 2006. Naaste concurrent Sterck (voorheen NIA/Kombo) is goed voor ongeveer _ 7 mld aan hypotheken op jaarbasis. Bij Afab levert HypotheekDesk, een label van FSD, _ 3 mld aan hypotheken.
Schouten wil ook actief worden met Discount Bank Nederland, waarvoor in 2006 een algemene bankvergunning is aangevraagd. “Wij verwachten op korte termijn uitsluitsel”, aldus Schouten. Via de Hollandsche Disconto Voorschotbank is Afab al actief in het verstrekken van consumptief krediet en tweede hypotheken. “Wij overwegen momenteel om ook als aanbieder van eerste hypotheken te gaan opereren.”
en Maasbert Schouten en Henk van Doorn (Afab).

Reageer op dit artikel