nieuws

Afab gaat diensten leveren aan intermediair

Archief

Kredietbemiddelaar en -aanbieder Afab gaat ondersteunende diensten bieden aan het intermediair. Daartoe is een aparte divisie opgericht. Eerste wapenfeit is de overname van Xtensive, dat zeven inkoop- en franchiseformules biedt aan tussenpersonen.

Bij de diverse formules zijn in totaal ruim vijfhonderd kantoren aangesloten. Xtensive was tot drie jaar terug eigendom van SNS Reaal, dat toen de aandelen verkocht aan de directeuren Lars Spaan, Willem van der Ploeg en Johan Baars. Zij blijven de directie vormen van Xtensive. Afab-directeur Maasbert Schouten verwacht dit jaar uit te komen op een totale provisieomzet van ruim _ 50 (30) mln. De hypotheekproductie komt inclusief Xtensive dit jaar uit op naar schatting _ 4,5 mld.
Voor Schouten betekent de overname een nieuwe verbreding van de activiteiten, na de overnames vorig jaar van Zorgkrediet, O&B Finance en Uveco. “Het past in onze strategie om de klant niet alleen meer door directe benadering, maar ook via het intermediair te kunnen bereiken. Daarnaast is belangrijk dat de kwaliteit van de groepswinst omhooggaat; de risico’s worden meer gespreid”, zegt hij, met een schuin oog op de geplande beursgang van Afab in 2008. “Overigens is het wel de bedoeling dat we onze service-providingactiviteiten verder gaan uitbreiden.” Daarbij ligt het accent voorlopig op autonome groei.
Labels
Geen van de door Xtensive gehanteerde labels zal verdwijnen. De organisatie wordt in de huidige vorm, inclusief de 25 medewerkers en labels als Aefin en Hypotheek Advies Centrum, ondergebracht in de nieuwe Afab-divisie. “Er verandert eigenlijk niets”, zegt Spaan. “Onze autonomie en ons serviceniveau blijven gewaarborgd.”
Lees verder op pag. 5

Reageer op dit artikel