nieuws

Aetax slaat vleugels uit op bedrijvenmarkt

Archief

Bemiddelingsorganisatie Aetax gaat zich ook storten op de bedrijvenmarkt. De exclusief met Aegon samenwerkende tussenpersoon uit Utrecht is de laatste tijd zeer actief op de particuliere markt.

In de jongste personeelsadvertenties vraagt Aetax naar een ‘salesmanager bedrijven’. Die moet leiding gaan geven aan een groot team van bedrijfsadviseurs, die op hun beurt weer worden ondersteund door regio- en districtsmanagers.
Tot voor toe richtte Aetax zich alleen op de particuliere markt, daarbij veelvuldig gebruik makend van direct- en telemarketing. De after-sales geschiedt via het landelijk werkende netwerk van verkopers. In advertenties claimt het Utrechtse bedrijf zelfs ‘internationaal werkend’ te zijn.
Wellicht wordt daarmee de exclusieve samenwerking met Aegon bedoeld. Het in een bedrijfsbrochure en door de telefonische klantenservice opgesomde productassortiment van Aetax is afkomstig uit één fabriek: Aegon (en dochter Spaarbeleg).
De jongste uiting van de samenwerking tussen Aetax en Aegon betrof de Aegon Koopsomlijn. Alle potentiële koopsomstorters die niet expliciet hun eigen tussenpersoon opgaven, werden in november en december doorgeleid naar Aetax. Van een captive-relatie is geen sprake. “Aetax is volledig onafhankelijk van ons”, aldus Aegon.
Adviespunt
Gezichten achter Aetax zijn R. Bennink en A. Ph. Wedekind. Zij zijn tevens de bestuurders van Adviespunt Nederland Associatie. Deze, aan de Hogeweg 25d, in Amersfoort gevestigde onderneming hanteert ook de handelsnamen als AdviesPunt, SpaarAdvies en Sellnet.
Onder de meest gebruikte handelsnamen AdviesPunt en SpaarAdvies wordt momenteel ook nadrukkelijk aan de weg getimmerd. Het Amersfoortse bemiddelingsbedrijf claimt een landelijk bestand van 180.000 klanten. In publieksuitingen worden alleen Aegon-producten aangeprezen.
Voor een toelichting op de jongste ambities van hun Utrechtse en Amersfoortse dochterbedrijven zijn Bennink en Wedekind al wekenlang onbereikbaar.

Reageer op dit artikel