nieuws

Aequos database kan adviesfunctie Leven-intermediair versterken

Archief

“Mits verstandig gebruikt, kan de vergelijkingssoftware Aequos een waardevol instrument zijn voor het intermediair”, aldus Roel Wijmenga, lid van de Amev-hoofddirectie en verantwoordelijk voor Individueel de portefeuille Leven Individueel. Hij verwacht wel dat dit soort software de concurrentie tussen verzekeraars zal opvoeren.

Roel Wijmenga voerde het woord tijdens de introductie van het vergelijkingssoftwarepakket op het ‘Actualiteitenseminar Leven’ van Amev. Tijdens deze bijeenkomst waren zo’n 300 assurantietussenpersonen van Amev aanwezig.
Wijmenga verwacht dat de vergelijkingssoftware de adviesrol van het intermediair kan versterken en de efficiency binnen het assurantiekantoor kan bevorderen. Informatie over het productaanbod is sneller en completer beschikbaar en eenvoudiger up-to-date te houden. Het intermediair is daardoor in staat zich nadrukkelijker te concentreren op de wensen en behoefte van de klant, de interpretatie van het productaanbod en de match tussen beide.
Gevaar
Volgens Wijmenga schuilt er echter ook een gevaar in het gebruik van deze vergelijkingssoftware. De gebruiker zou zich namelijk blind kunnen staren op de informatie die hij uit het systeem krijgt. Het intermediair zal de gegevens daarom zorgvuldig moeten interpreteren op basis van zijn expertise. Wijmenga noemde daarbij aspecten als de waarde van de gehanteerde selectiecriteria in relatie tot de individuele klant, kennis van de aanbiedende verzekeraar, de onderliggende beleggingssystematiek en de toekomstige vooruitzichten.
De Amev-topman sprak de verwachting uit dat dit soort vergelijkingssoftware de druk op de concurrentie onder verzekeraars verder zal opvoeren.

Reageer op dit artikel