nieuws

Aegon wil notering op beurs Frankfurt

Archief

Aegon NV heeft een officiële notering voor zijn aandelen aan de effectenbeurs van Frankfurt aangevraagd. Aegon wil daarmee de positie op de Duitse markt versterken.

Aegon betrad de Duitse markt in 1995 door de oprichting van Aegon Lebensversicherungs-AG en de introductie van het product Moneymaxx. Deze laatste unit-linkedverzekering wordt in ons land door Spaarbeleg gevoerd onder de naam ‘Koersplan’. Aegon België verkoopt hetzelfde spaarproduct als ‘Kapitaalplan’.
Walter Capellmann, directievoorzitter van Aegon Lebensversicherungs-AG is enthousiast over de Duitse beursgang. “De officiële beursnotering van Aegon in Frankfurt brengt onze moedermaatschappij in beeld op een voor iedereen toegankelijke manier. Dat zal ons enorm helpen bij het uitdragen van de kwaliteit en betrouwbaarheid van Moneymaxx.”
“Wij zijn zeer gebrand op het verwerven van een aantrekkelijke positie in de Duitse markt”, aldus Aegons bestuursvoorzitter Kees Storm. “Met de notering in Frankfurt willen we een krachtig signaal geven. Dit zal ongetwijfeld bijdragen aan onze naamsbekendheid.”
Aandelen van moedermaatschappij Aegon NV staan al genoteerd aan de effectenbeurzen van Amsterdam, Londen, Zürich, New York en Tokio.

Reageer op dit artikel