nieuws

Aegon wil groter stempel drukken op hypotheekmarkt

Archief

Aegon heeft de productie van nieuwe hypotheken tot speerpuntactiviteit gebombardeerd en heeft daartoe op het terrein van tarieven en productvarianten maatregelen getroffen.

Aegon is vorige week onder meer overgegaan tot een structurele en over de gehele linie van toepassing zijnde hypotheekrenteverlaging. Daarnaast is een 6- en 7-jaarstarief geïntroduceerd. “Hierbij is ingespeeld op een breed gedragen wens van het intermediair. Dat geldt ook voor de volgende verbetering: introductie van een nieuwe risicocategorie tot 120%.”
Over de toevoeging van 6 en 7 jaar rentevast naast de gebruikelijke 5 en 10 jaar, stelt de maatschappij: “De gemiddelde looptijd van een hypotheek is 7 jaar en een 7-jaarsrente sluit daar ook beter bij aan”. Tot 31 december wordt een introductiekorting op de rente van de nieuwe rentevastperiode gegeven: voor het 6-jaarstarief betaalt men het 5-jaarstarief en voor het 7-jaarstarief dat van 6 jaar.
Levenhypotheek
Verder introduceert Aegon een nieuwe levenhypotheek op basis van universal life, tegen een tarief dat 0,2% lager ligt dan dat van de overige Aegon-hypotheken. Deze nieuwe levenhypotheek kent verder variabele rentes, zoals die ook gevoerd voerden in de Beleggingshypotheek.
“Aanleiding van deze maatregelen is onze wens om een nog grotere stempel te drukken op de hypotheekmarkt”, stelt de maatschappij in ‘Aegon Info’ van eind vorige week. De komende weken houdt Aegon voor het intermediair housewarmingparties onder het motto: ‘Aegon is thuis in hypotheken’.

Reageer op dit artikel