nieuws

Aegon vindt aandacht voor wervingsactie overdreven

Archief

Directeur Evert Lekkerkerker van Aegon Particulieren ergert zich aan de kritiek op de wervingsactie die zijn maatschappij heeft opgezet voor zo’n vijfentwintig assurantiekantoren.

In een brief aan de redactie van AM noemt Lekkerkerker een eerder bericht (AM 8, pagina 2) over de wervingsactie ‘spijkers op laag water zoeken’. In het bewuste bericht suggereert een medewerker van het wervingsbureau TopStart dat Aegon voor captives zou werven. Daar is volgens de maatschappij echter geen sprake van. Volgens Lekkerkerker vormt de actie van Aegon een antwoord op de situatie dat veel assurantie-adviseurs moeilijk zelfstandig goed gekwalificeerd personeel aan te trekken.
“Wij bieden aan het Aegon logo te plaatsen in een personeelsadvertentie waarbij TopStart ten behoeve van tussenpersonen personeel werft. De praktijk heeft immers uitgewezen dat door de plaatsing van ons logo aanzienlijk meer reacties – en dus potentiële verkoopkracht voor tussenpersonen – worden gegenereerd”, aldus Lekkerkerker.
NVA-brief
De standsorganisatie NVA heeft Aegon afgelopen week in een brief om opheldering gevraagd over de actie. De NVA wil graag antwoord op vragen als: wie betaalt de kosten voor deze actie? en bij wie komen de nieuw geworvenen precies in dienst?
Volgens Aegon betalen de deelnemende assurantiekantoren de kosten voor de wervingsactie zelf en komen de nieuw geworven medewerkers ook gewoon bij deze kantoren op de loonlijst.
Ook de NBvA reageert op de opmerkelijke personeelswerving: “Deze actie spreekt ons niet aan”, aldus NBvA-secretaris Boudewijn van Uden. Volgens de NBvA lijkt er vooral verkoopgericht personeel gezocht te worden, wat niet past in de integrale advisering van een assurantiekantoor. “Blijkbaar zoekt Aegon met name personeel voor een bepaald type kantoor dat werkt met een telemarketing-team en medewerkers die vanuit huis de afspraken aflopen”, aldus Van Uden.
Lekkerkerker noemt de reactie van de NBvA voorbarig. “Ik begrijp niet dat ze zo’n conclusie trekken uit een erg algemene advertentietekst.”
De personeelsadvertentie voor relaties van Aegon.

Reageer op dit artikel