nieuws

Aegon vergroot marges

Archief

Aegon heeft in de eerste helft van dit jaar zijn marges op de diverse verzekeringsproducten in ons land verbeterd. De nettowinst steeg daardoor met ruim 15% tot f 725 mln.

Het levenbedrijf van Aegon Nederland rendeerde als vanouds. Hogere beleggingsresultaten en betere brutomarges waren volgens Aegon de belangrijkste redenen voor de 11% stijging van de winst voor belastingen: f 688 (619) mln. Met name de unit Aegon Zakelijke Markt Leven (ZML) verbeterde zijn resultaat.
In de premiegroei van 9,4% tot f 3,7 (3,4) miljard droeg Aegon ZML eveneens zijn steentje bij, voornamelijk door extra koopsompremies. De nieuwe koopsomproductie steeg met 12%, mede dankzij toegenomen premie-inkomsten van volmachtbedrijf Van Nierop. De nieuwe productie uit levensverzekeringen tegen periodieke premiebetaling kwam 4% hoger uit.
Effectievere schade-afhandeling zorgde voor betere resultaten in de sectoren brand, aansprakelijkheid, ziektekosten en ongevallen. Het resultaat van sommige ziektekosten- en ongevallenpolissen verbeterde daarnaast dankzij premieverhogingen. Ten slotte droegen de bankactiviteiten – zoals Bank Labouchere – aanzienlijk bij aan de winst: f 174 (117) mln. Productinnovatie en margeverbetering waren volgens Aegon de reden voor deze winststijging.
Eerste halfjaar Aegon 1999 1998 brutopremie leven 3.702 3.385 + 9,4% brutopremie schade 577 582 – 0,9% brutopremie ziekte en ong. 183 145 + 26,2% brutowinst leven 688 619 + 11,1% brutowinst schade 22 20 + 10,0% brutowinst ziekte en ong. 37 31 + 19,4% nettowinst 725 628 + 15,4%
Guardian
Aegon heeft de Britse levensverzekeringsactiviteiten van Guardian Royal Exchange overgenomen van Sun Life voor een bedrag van f 2,3 mld. Eerder dit jaar werd AXA de nieuwe eigenaar van Sun Life, wat in ons land leidt tot een integratie van schademaatschappij Guardian in AXA Schade.
De Britse levensverzekeraar Guardian heeft vestigingen in Edinburgh, Lytham en Watford en biedt 1.120 mensen werk. De premie-omzet was vorig jaar f 1,6 mld. Guardian krijgt een plaats naast Scottish Equitable, de intermediairverzekeraar van Aegon UK. Aegon boekte in het Verenigde Koninkrijk al een premie-omzet van f 8,9 mld.

Reageer op dit artikel