nieuws

Aegon sticht bank voor intermediair

Archief

Met de oprichting van de besloten vennootschap Aegon Financiële Diensten in Den Haag heeft het verzekeringsconcern een eerste stap gezet in de richting van een apart intermediairslabel voor de persoonlijke financiële planning. De Aegon-bank lijkt hiermee geboren.

Aegon Financiële Diensten (AFD), dat begin deze maand werd opgericht, krijgt een eigen plek naast de reeds bestaande bancaire activiteiten van Aegon, zoals Bank Labouchere, Legio Lease, Spaarbeleg en FGH Bank. Het verschil met deze werkmaatschappijen zit ‘m vooral in het exclusieve verkooprecht van het intermediair en is daardoor te vergelijken met bijvoorbeeld NN-Financiële Diensten. De andere Aegon-bedrijven gebruiken een multi-channel distributie of zijn louter actief als direct-writer.
Aegon heeft in het verleden, naar aanleiding van fusies tussen collega-verzekeraars met banken, keer op keer naar voren gebracht geen behoefte te hebben aan samenwerking met een bank. “Die mening hebben we nog steeds. Wij voeren bancaire zaken alleen voor zover ze ons van pas komen”, aldus woordvoerder Bart Jochems.
Hefboom
AFD komt volgende week met haar eerste product op de markt. Het betreft een effecten-leaseproduct in twee varianten: ‘Hefboom Beleggen’ en ‘Hefboom Kapitaal’, voor respectievelijk klanten zonder en met startkapitaal. Later dit jaar verwacht Aegon nog één of twee producten voor de financiële planning te introduceren. Daarnaast wordt er gewerkt aan de invoering van een giraal-systeem, waardoor de klant via het intermediair transacties kan plegen.
Het valt te verwachten dat AFD binnenkort een bankvergunning zal aanvragen bij De Nederlandsche Bank. Niet onwaarschijnlijk is dat een groot aantal tussenpersonen door de komst van AFD hun agentschap bij Spaarbeleg zullen opzeggen.
Directie
Directeur van AFD is Evert Lekkerkerker, bestuursvoorzitter van Aegon Particulieren. Bouke Minkema, afkomstig van Bank Labouchere, geeft leiding aan het nieuwe bedrijf. Op dit moment zijn er zes personen in dienst van AFD. Nog dit jaar wordt het aantal uitgebreid tot tien.
Komende week krijgt een selectie van zo’n vijfhonderd tussenpersonen tijdens bijeenkomsten in Amsterdam, Rotterdam, Zwolle en Eindhoven een presentatie van de AFD-producten en een toelichting op de verdere plannen van het bedrijf.
Aegon Financiële Diensten is gevestigd in Den Haag, Postbus 70, 2501 CB. Het telefoonnummer luidt: 070-344.50.10, fax 070-344.82.98.

Reageer op dit artikel