nieuws

Aegon: startonderbreker slechts één keer gefaald

Archief

Het inbouwen van een startblokkeringssysteem in een personenauto is uitermate zinvol, concludeert Aegon. Sinds de maatschappij deze maatregel heeft ingevoerd, zou het aantal diefstallen fors omlaag zijn gegaan. Van de 10.000 personenauto’s uitgerust met een ‘startonderbreker’ is er slechts één ontvreemd.

In het kader van de actie ‘No Start’ mochten Aegon- verzekerden, gevestigd in risicovolle gebieden, vorig jaar een startonderbrekingssysteem laten inbouwen in hun auto tegen een gereduceerd tarief van f 299. Als de wagen dan toch wordt gestolen, brengt Aegon geen eigen risico van f 300 in rekening.
Door deze actie zijn ongeveer 10.000 auto’s met een cataloguswaarde van f 25.000 tot f 75.000 en volledig verzekerd, met een ‘startonderbreker’ uitgerust.
De actie is een succes, vindt Aegon. “Als het aantal autodiefstallen in onze portefeuille van 1994, resp 1993 met elkaar wordt vergeleken, is er geen sprake van een stijging. Landelijk evenwel is het aantal autodiefstallen met circa 20% toegenomen”, aldus een woordvoerder van Aegon.
Medio deze maand vervolgt Aegon de inbouwactie in bestel- en personenauto’s onder de naam Safety Stop, zowel voor bedrijven en particulieren. Alle verzekerden van Aegon met een beperkte en volledig cascopolis kunnen tegen een bedrag van f 160 een startonderbreker in hun auto laten inbouwen. Er gelden geen restricties op bouwjaar, merk, of cataloguswaarde. Deze actie wordt uitgevoerd in samenwerking met Interstate Preventie in Delft.

Reageer op dit artikel